logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Twitter Facebook

Familiespellen

Ik zoek een leuk familiespel. Hoe vind ik dat?
Er worden per jaar wereldwijd wel 1000 nieuwe spellen uitgegeven. Heel lastig om daar een leuk spel uit te kiezen. Tóch kan het! Vaak staat er belangrijke informatie op de buitenkant van de doos, aangegeven met iconen. Zo heeft The Game Master op alle uitgegeven spellen altijd de leeftijd, spelduur en het aantal spelers staan. Meestal staan er ook nog kenmerken op de verpakking als de hoeveelheid geluk en of het spel tactisch is of strategisch. Dat helpt zeker bij het vinden van het juiste spel. U kunt zelfs een spel op maat laten maken voor uw bedrijf, vanaf 1000 stuks!

The Game Master typeert een bord- of kaartspel als een familiespel als het de volgende elementen bevat:
1. Leuke sociale interactie in het spel; humor, elkaar een beetje dwars kunnen zitten of juist samenwerken;
2. Een tikkeltje geluk, maar niet te veel: een score van 2-3 op geluk;
3. Toegankelijk voor iedereen: 5+ voor een gezin met jonge kinderen en 10+ voor oudere kinderen
4. Spelduur overzichtelijk: maximaal 30 minuten voor 5-7, 30-60 minuten voor 8+ en tot 90 minuten voor 10+.

Kwaliteit betekent ook veel variatie!

Uiteraard moet een familiespel, zoals elk gezelschapsspel, voldoen aan de randvoorwaarden dat het spannend is, dat de spelregels toegankelijk, helder én waterdicht zijn. Maar herspeelbaarheid en voldoende variatie - meerdere lagen in een spel - zijn minstens zo belangrijk om met een spel jarenlang speelplezier te beleven. Voorbeelden van familiespellen zijn bijvoorbeeld De Ontembare Stad (foto linksonder) en El Gaucho (foto rechtsonder). Spellen die je met iedereen kunt spelen, man en vrouw, jong en oud.Gezelschapspellen voor het jonge gezin
Ook voor een familie met kinderen in de leeftijdscategorie 5-9 jaar zijn er voldoende spellen. Deze spellen zijn meestal wat eenvoudiger. Natuurlijk is dat belangrijk, zodat de jonge kinderen het ook goed kunnen begrijpen. Het is alleen wel leuk om spellen te hebben waar de kinderen in die leeftijd ook nog wat aan hebben of kunnen leren.

Vaardigheden oefenen (5+/7+)
Oefen de volgende vaardigheden met je kinderen:
1. Geheugentraining doe je met: Zwarte Kater (7,95 in de winkels).
2. Ruimtelijk inzicht en combineren met Matchpoint (9,95 in de winkels) en Block It! (18,95)
3. Heel goed voor de creatieve ontwikkeling van je kind is het spel Story Makers (24,95)

Meer weten? Bekijk ons gehele overzicht van spellen voor kids.

Storytelling met elk familiespel (8+/10+)
The Game Master vertelt graag een (spannend) verhaal met een familiespel. Zo vertelt het familiespel De Ontembare Stad (2004, winnaar Nederlandse Spellenprijs) het verhaal over vijf grootmeesters, die samen in de Middeleeuwen van een kleine nederzetting een Citadel bouwen. Er ontstaat een strijd om de macht, omdat maar één van de vijf Koning kan worden. In het vervolg, Het Verraad, ontstaat er in het familiespel zelfs een strijd tussen het goede en het kwade. Het havenspel Rotterdam speelt zich weer af in de moderne tijd, in de haven. Dit is een zeer populair familiespel voor 8+. Bekijk het familiespellen overzicht. Zijn uw kinderen al ouder en hebben ze ervaring met zwaardere strategische spellen, dan kunt u ook eens kijken bij de spellen voor experts.  

Uw eigen spel op maat?
Zoekt u een leuk familiespel voor uw bedrijf. Bijvoorbeeld voor een jubileum, als kerstkado of om weg te geven aan relaties en potentiële klanten? Wij kunnen deze op maat maken vanaf 1000 spellen. Dat kan ook een leuk klein kaartspel zijn. Mogelijkheden als premium, voor promoties, of voor educatieve doeleinden.

U kunt uw eigen spel op maat laten maken voor een prijs die lager ligt dan de prijs in de winkel!

Ga direct naar de pagina over:
Uw eigen bedrijfsspel laten ontwerpen.
Bestaand spel laten bedrukken
 
Of neem contact op met de experts van The Game Master. Wilt u een offerte laten maken? Stuur uw wensen dan via deze mail. Of informeer telefonisch naar de mogelijkheden: 06 - 397 537 05. Let op! Een spel op maat kan pas vanaf 1000 stuks. Wilt u advies van The Game Master als consument, dan kunt u uiteraard ook bellen.