logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

 


Het Verraad

Uitbreiding op de Ontembare Stad
(Winnaar Nederlandse Spellenprijs 2005)

Met Het Verraad komt er een hele nieuwe dimensie aan het spel. De spelers zullen nu na de komst van de Zwarte Meester moeten opletten voor hun eigen bezittingen. Er ontstaat een ultieme strijd om de macht. De spelers kunnen aan het einde van het spel een rolwissel doen, waardoor zij het spel als Zwarte Meester kunnen winnen. Het Verraad is een rijke uitbreiding van De Ontembare Stad met diverse nieuwe spelmaterialen.

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
- strategisch
- familiespel
- 2-5 spelers
- spelduur: 90 minuten
- vanaf 10 jaar
- Strategisch * * * *
- Tactisch * * *
- Geluk *


Strategischer en spannender
In Het Verraad ontbrandt de ultieme strijd om de macht. Een onvermijdelijke confrontatie tussen goed en kwaad is het gevolg, uitmondend in een zinderende finale. In dit vervolg op De Ontembare Stad zijn meerdere strategische alternatieven voorhanden. Als de Zwarte Meester zegeviert en zijn identiteit wordt onthuld, dan is er geen bedenktijd meer. Aan wiens kant sta jij als het moment van de waarheid is aangebroken? Het Verraad maakt De Ontembare Stad nóg spannender, met boogschutters en wachttorens plus extra grootmachten.

Het bordspel Het Verraad kopen
- The Game-Inn (fysieke winkel)
- Spellenrijk (webshop)

Voor een overzicht van alle winkels waar je onze spellen kunt kopen, ga je naar verkooppuntenDe strijd tussen goed en kwaad

Sinds de oprichting van De Ontembare Stad hebben de goede en kwade krachten elkaar in evenwicht weten te houden. Maar de onstuimige groei van de florerende stad trekt ook duistere figuren aan. Er wordt gesproken over de komst van een Zwarte Meester en de aanzwellende stroom volgelingen. Naarmate de duistere krachten toenemen wordt overlopen steeds aantrekkelijker. Welke Grootmeesters helpen de Zwarte Meester in zijn zucht naar een allesoverheersende invloed in de stad? En welke rechtgeaarde Grootmeesters werken samen om zijn kracht terug te dringen?

Meer strategische alternatieven
In dit vervolg op De Ontembare Stad wordt het aantal tactische en strategische alternatieven voor de spelers aanzienlijk uitgebreid. De spelwerking is hetzelfde, maar de geluksfactor neemt af doordat de spelers zelf mogen bepalen welke categorie (kleur) gebouwen inkomsten oplevert voor de speler zelf en de andere spelers. Met Wachttorens kunnen gebieden worden verdedigd, maar ook giften aan de kerk bieden bescherming. De spelers kunnen investeren in de duistere krachten, waardoor zij de Zwarte Meester door de stad kunnen verplaatsen en aanvallen kunnen uitvoeren. Drie grootmachten worden aan het spel toegevoegd. Het Verraad behoudt zijn spanning tot het laatste moment doordat er altijd de mogelijkheid bestaat dat één van de spelers verraad pleegt door het karakter van de Zwarte Meester aan te nemen.
Het Verraad is een waardige opvolger van De Ontembare Stad!

Spelregels
De spelregels in de doos zijn inclusief de regels van de strategische versie van De Ontembare Stad, zodat het spel direct gespeeld kan worden zonder dat de regels van De Ontembare Stad benodigd zijn.
Download hier de spelregels. In Duitsland heeft Spieletreff Oberlar een recensie geschreven voor hun website.

De Ontembare Stad
Meer informatie over het eerste spel, De Ontembare Stad, kun je hier vinden.

Credits
Spelauteur: Hans van Tol
Grafisch ontwerp: Arenea Kunkeler
Illustraties: Gerda van Gijzel en Hans van Tol.

Verkooppunten
V oor een volledige lijst van onze verkooppunten klik hier.