logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Noorderspel 2010


De Ontembare Stad

Winnaar Nederlandse Spellenprijs 2005

De Ontembare Stad is een strategiespel waarin Grootmeesters strijden om de grootste invloed in een snel groeiende Middeleeuwse stad. Dit complete, prijswinnende bordspel met het karakteristieke ronde spelbord bevat zowel een basisversie als een strategische versie.

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
- strategisch familiespel
- 2-5 spelers
- spelduur: 75 minuten
- vanaf 10 jaar
- Strategisch * * * *
- Tactisch * * *
- Geluk * *

Verover de stad
Als grootmeester aan het hoofd van een ridderorde, kun jij meehelpen aan de groei van een Middeleeuws dorp tot een vooraanstaande vestingstad. Je hebt in De Ontembare Stad veel invloed op je eigen vooruitgang door slim te investeren in strategisch gelegen gebieden en de bouw van waardevolle gebouwen. De interactie tussen de spelers is extra hoog doordat je met de speciale invloedkaarten andere grootmeesters dwars kunt zitten. Neem gebieden over, beleger vestingtorens van andere spelers of veroorzaak brand in een van de gebouwen. In de Ontembare Stad strijden de vijf grootmeesters om het koningschap.
Wie wordt Koning van de ontembare stad?

Het bordspel De Ontembare Stad kun je nu kopen bij:
- The Game-Inn (fysieke winkel)
- Spellenrijk (webshop)
- Spellenwinkel.nl (fysieke winkel en webshop)
Overigens kun je in deze winkels al(!) onze spellen vinden.

Voor een overzicht van alle winkels waar je onze spellen kunt kopen, ga je naar verkooppunten

Strategische versie
In de strategische versie kun je gebieden isoleren en overnemen. De grootmeesters proberen hun invloed in De Ontembare Stad te vergroten, waardoor deze snel en onstuimig groeit. In de strategische variant worden vier grootmachten in het spel geintroduceerd. De spelers kunnen zich een grootmacht verwerven door zich in een of meer van de categorieën gebouwen te specialiseren. De vrije markt biedt nieuwe mogelijkheden voor de spelers om hun gebouwkaarten te gelde te maken en de vrijgekomen middelen te investeren in strategisch gelegen gebieden met hogere opbrengsten of het aanschaffen van extra invloedkaarten. In De Ontembare Stad is alles mogelijk! Een strategiespel voor dagen- en avondenlang spelplezier.

Uitbreiding op De Ontembare Stad
Met Het Verraad, de eerste uitbreiding op het bordspel De Ontembare Stad, wordt het spel nóg strategischer. De geluksfactor neemt verder af, je kunt wachttorens bouwen en er zijn nieuwe tactische opties. Door de komst van de Zwarte Meester in de stad, zul je een keuze moeten maken: ga je voor het goede of het slechte? Je kunt jouw landerijen beschermen tegen het onheil door te investeren in de geestelijke stand of jezelf verdedigen met boogschutters op jouw wachttorens. Ook zijn er nieuwe grootmachten en is de wijze waarop je nieuwe gebouwkaarten selecteert uitdagender en wordt de geluksfactor nog maar héél klein. Bekijk hier meer informatie over deze mooie uitbreiding.

Spelregels en FAQ
Je kunt hier de spelregels van De Ontembare Stad downloaden.
Als vragen hebt over de spelregels kun je hier de FAQ lijst downloaden.

Winnaar De Nederlandse Spellenprijs
Een groot aantal spelrecensies is lovend over dit zeer complete strategiespel dat niet voor niets de winnaar van De Nederlandse Spellenprijs 2005 is en gedurende vele jaren regelmatig op de speeltafel komt.

Credits
Spelauteur: Hans van Tol
Grafisch ontwerp: Yvon-Cheryl Scholten
Illustraties: Gerda van Gijzel en Hans van Tol.

Verkooppunten
Voor een volledige lijst van onze verkooppunten klik hier.