logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Rotterdam 2010


Rotterdam

In het havenspel Rotterdam heb je een eigen vloot. Met jouw schepen breng je olie vanuit het Midden Oosten naar de raffinaderijen in de Botlek en verse granen uit Amerika naar de Vulcaanhaven om daar brood en koekjes van te maken. Naast bulkgoederen, zet je ook containers met kleding uit het Verre Oosten op jouw schepen en vaar je naar de Waalhaven. Maar let op! Het kan heel druk zijn op de Maas en de spelers kunnen het elkaar lastig maken. Dus zorg dat je op tijd in de veilige haven aankomt. Ben jij een echte Rotterdamse havenbaron?

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
- familiespel
- 2-4 spelers
- spelduur: 60 minuten
- vanaf 8 jaar
- Strategisch * * *
- Tactisch * * * *
- Geluk * *


De Rotterdamse haven
In de Rotterdamse haven wordt jaarlijks 370 miljoen ton goederen verwerkt. Vanuit Zuid Amerika komt exotisch fruit aan in de Merwehaven in Schiedam en wordt verwerkt tot vruchtensap. In de Vulcaanhaven aan de rand van Vlaardingen wordt graan overgeslagen of verwerkt. Ruwe olie wordt in grote hoeveelheden aangevoerd voor verwerking in de raffinaderijen in de Botlek. Gigantische containerschepen voeren vanuit Azië containers met diverse soorten producten voor de Europese markt aan. De gestroomlijnde infrastructuur achter de Eemhaven en de Waalhaven zorgt voor een snel transport Europa in.

Het bordspel Rotterdam kun je nu kopen bij:
- The Game-Inn (fysieke winkel)
- Spellenrijk (webshop)
- Spellenwinkel.nl (fysieke winkel en webshop)
Overigens kun je in deze winkels al(!) onze spellen vinden.

Voor een overzicht van alle winkels waar je onze spellen kunt kopen, ga je naar verkooppunten

Altijd spannend
Het havenspel Rotterdam bevat alle aspecten van de haven waaronder grondstoffen laden, varen met schepen, overslag in de havens, verwerking tot producten en handel. De verrassende spelwerking met het netwerk van vaarwegen die de schepen vooruit bewegen, geheime opdrachten en de hoge mate van interactie garandeert altijd weer een spannend spelletje Rotterdam. Ben jij de havenbaron die de schepen op de Maas jouw richting in stuurt?


Rotterdamspel op maat?
Dat kan! Wilt u het mooie en leuke havenspel Rotterdam als relatiegeschenk inzetten, bijvoorbeeld bedrukt met uw bedrijfslogo? Of een geheel eigen spel op maat laten ontwikkelen door de The Game Master zelf? Neem dan contact met ons op en wij maken voor u een offerte op maat, of bekijk ons prijsoverzicht.

Masters of Trade
Er is zelfs een leuke uitbreiding op Rotterdam uitgebracht. Met Masters of Trade kun je fabrieken bouwen, handelen in goederen en neemt jouw invloed op het spel sterk toe door de dokwerkers waarmee je zelf kunt kiezen wat voor een actie je wilt doen. Masters of Trade maakt Rotterdam iets pittiger om te spelen, maar het is zeker niet moeilijk. Lees meer over Masters of Trade of koop het in één van de volgende winkels.

Mainports
In 2021 is het spel Mainports uitgekomen, ook uit de serie Ports of Europe. Dit spel is strategischer dan Rotterdam en Antwerpen (zie hieronder).

Antwerpen
Voor onze Zuiderburen hebben we een speciale versie gemaakt in de serie Ports of Europe: Antwerpen. Hier komen nieuwe spelelementen zoals de sluizen en natuurlijk echte Belgische producten als Pralines, Belgisch Bier en echte Vlaamse frieten in het spel. Bekijk hier meer informatie over dit spel.

Introductiefilm
Bekijk hier het introductiefilmpje van het bordspel Rotterdam!

Spelregels, FAQ en Rotterdam á la Carte
De spelregels kun je hier downloaden. Als vragen hebt over de spelregels kun je hier de FAQ lijst downloaden. En als je het leuk vindt om het spel spannender te maken, of misschien minder geluk in het spel te introduceren, zijn in dit document een aantal spelvarianten weergegeven.

Credits:
Spelauteur: Hans van Tol
Grafisch ontwerp: Yvon-Cheryl Scholten
Illustraties: Wim Euverman

Verkooppunten
Voor een volledige lijst van onze verkooppunten klik hier.

Factsheet
Download hier de factsheet met alle informatie over het bordspel Rotterdam.