logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Apenjungle


Match Point

Match Point is een leuk en slim spel waarbij je moet puzzelen en rekenen! Combineer de kleuren en als deze matchen, dan scoor je. Twee vieren tegen elkaar aan is 8 punten (2x4). Heb je drie drieën, dan is dat... 9. En nog slimmer (en leuker) wordt dit spel als je de geavanceerde spelvariant speelt. Dan is elke kleurencombinatie een multiplier: dan kun je in één beurt meer dan 100 punten behalen.

Karakteristieken:

Spelkenmerken:
- familiespel
- 1-5 spelers
- spelduur: 20-30 minuten
- vanaf 7 jaar
- adviesprijs EUR 11,95
- Strategisch *
- Tactisch * * * *
- Geluk * *
- met 2 spelniveaus
- met SOLO spelregels


Familiespel
Dit spel kun je met 1, 2, 3, 4 of 5 spelers spelen. Een geweldig leuk familiespel. Je kunt het meenemen op vakantie, bijvoorbeeld naar de camping, want het waait niet zo snel weg. Misschien denk je dat Matchpoint alleen voor kinderen is, maar dan vergis je je: het is voor iedereen. Natuurlijk extra leerzaam en leuk met wat jongere kinderen (7-12), omdat ze door Matchpoint automatisch leren rekenen (en puzzelen).

Het spel Matchpoint kun je nu kopen bij:
- The Game-Inn (fysieke winkel)
- Spellenrijk (webshop)
- Spellenwinkel.nl (fysieke winkel en webshop)
Overigens kun je in deze winkels al(!) onze spellen vinden.

Voor een overzicht van alle winkels waar je onze spellen kunt kopen, ga je naar verkooppunten

Puzzelen en rekenen!
Matchpoint is een leuk en slim spel voor jong en oud. Maak combinaties waarmee je de meeste punten scoort. Daag elkaar uit om de hoogste score te behalen! Verbind je twee kleuren met elkaar door een kaartje aan te leggen, dan verdien je het aantal stippen dat op de verbonden vakken staan. Dat zijn dan je punten. Verbind je meer kleuren met elkaar, of soms zelfs een lint van vakken met dezelfde kleur, dan zijn dat allemaal punten voor jou. Probeer het zelf. Het is leuk om te doen, leerzaam en uitdagend. Van Matchpoint word je slimmer, reken je sneller en combineer je sneller. Ook ideaal voor scholen, de kinderopvang of remedial teaching.

Extra leuk: de geavanceerde spelvariant
In dit doosje zitten ook de regels voor een speciale versie voor slimmerikken of echte rekenaars. Dit zorgt voor meer variatie en spanning. Elke kleur die je nu aanlegt, zorgt voor een vermenigvuldiging van je score. Dus als je nu niet alleen twee vijven met elkaar combineert, wat 2x5 = 10 zou opleveren, maar in plaats daarvan ook nog eens twee keer een één met elkaar combineert. Dan wordt jouw score niet 2x5 + 2x1, oftewel 12. Nee, nu mag je dat - omdat je twee kleuren combineert, met twee vermenigvuldigen en is je score dus 24. Maak je een combinatie van drie kleuren, dan mag je de gehele score met 3 vermenigvuldigen.

Online speluitleg
Bekijk hier ook het filmpje op youtube waarin het bordspel Matchpoint in een paar minuten wordt uitgelegd.

Regels in 4 talen
De regels van dit spel zijn in vier talen, het materiaal is taalonafhankelijk.

Credits
Spelauteur: Madelief en Hans van Tol
Grafische vormgeving: Brenda Smeele

Spel Matchpoint kopen?
Matchpoint wordt gedistribueerd door Speluitgeverij The Game Master BV. In de Benelux is het verkrijgbaar in de meeste spellenspeciaalzaken en webshops. Bekijk de volledige lijst van verkooppunten.
Verkoopt de winkel Matchpoint niet, laat ze dan contact opnemen met The Game Master..

Factsheet
Spel kopen? Print dit bestandje en neem het mee naar de winkel. Dan zullen ze je zeker verder helpen. Download hier de Match Point-pagina.