The Game Master

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 King of the Valley
Het Festival

Feest in de vallei
Uiteraard! Het onderwerpen van onderdanen blijft een plezierige bezigheid voor een koning met een gezonde dosis zelfvertrouwen. Maar ja, je zou ook graag willen dat het volk zich een beetje vermaakt. Dus organiseer je een festival in de vallei. Het gepeupel vermaakt zich goed, maar jij hebt een aardig verdienmodel achter het feest opgetuigd. Stuur ze naar de Bierstube om goud te verdienen, naar het theater voor wat prestige en naar het steekspel om de uitkomst van het toernooi proberen te beïnvloeden en in te zetten op de winnaar. Een aantal verrassend interessante specialisten verhogen de feestvreugde, inclusief de beul waarmee je jouw invloed in de vallei een beslissende zet in de goede richting kunt geven.

Kenmerken:
- Strategisch bordspel
- 2-4 spelers
- 60 minuten
- 10 jaar en ouder
- adviesprijs: EUR 19,99
- Strategisch * * * * (4)
- Tactisch * * * * * + (5+)
- Spelregels (NL)
- Productsheet
- Online speluitleg
- Reviews

Nieuw in de vallei!
Naast de rondlopende potentiële onderdanen, is er nu ook festivalpubliek. Wij noemen ze burgers of het gepeupel. In de Engelse taal worden ze ook wel "commoners" genoemd. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe specialisten in de vallei waarmee je erg leuke tactische acties kunt uitvoeren. Tenslotte zijn er meerdere locaties waar je het gepeupel dat je onderweg oppikt naar toe kunt sturen om bepaalde voordelen te behalen. Het wordt eigenlijk zelfs een soort "workerplacement" als onderdeel van het spel zelf.

ONLINE VIDEO UITLEG
Ga naar de online speluitleg van het spel Het Festival door de Spellenreporter voor een volledige speluitleg.

Workerplacement met burgers
De commoners of burgers die je hebt opgepikt moet je in dezelfde beurt inzetten op één van de vele locaties. De burger kan bier gaan drinken in de biertent. Dat levert je goud op. Alleen kunnen de opbrengsten per burger aardig verschillen, het kan oplopen van 2 goud tot 5 goud. Dat heeft dan weer te maken met het aantal priesters dat op dat moment in de biertent rondloopt om lekker bier te brouwen en te serveren. Timing is alles in dit spel en dat maakt het dan ook eigenlijk meer strategisch dan tactisch. Je kunt dit heel erg goed plannen!

Het Festival is een uitbreiding van het populaire bordspel King of the Valley! Bekijk hier dit basisspel.

Drie nieuwe specialisten
Gelukkig hoef je als liefhebber van King of the Valley, of iemand die het spel te licht vond en juist wat meer vlees aan een spel wil hebben, je niet langer in te houden! Want in het Festival laat The Game Master juist zien wat er allemaal nog kan. Naast de Commoner hebben we nog De Onbekende ridder. Hij bekend geen kleur, want je kunt aan hem niet zien of hij tot de gele, de roze, de blauwe of de paarse ridderorde behoort. Als je deze ridder in de vallei oppikt, dan mag je hem dan ook ruilen met een ridder naar keuze die van de heuvel op weg naar de vallei is. Naast de onbekende ridder kun je ook kennis maken met de gepensioneerde Alchemist die nog wat bijklust in de vallei. Hij heeft een heerlijk drankje gebrouwen waarmee je onnavolgbaar snel door de vallei kunt bewegen. Bewaar dit drankje voor dat ene unieke moment dat een extra beweging door de vallei nét het verschil maakt.

De Grande Finale
Op het enorme festivalterrein vind je naast de eerder genoemde biertent ook een leuk mini-theater. Daarnaast is er een waarzegster en ook een beul op het terrein te vinden. Als je een burger naar de beul toestuurt en de beul wat toestopt, dan wil hij misschien wel iemand in de vallei naar het schavot brengen. Tenslotte is er natuurlijk het groots aangekondigde steekspel. Twee kampioenen, de witte en de zwarte ridder, gaan de strijd aan om prestige. Alle burgers die je daar naar toestuurt mogen goud inzetten op één van de twee ridders. Sterker nog: hierdoor krijgen ze "inside information" over welke ridder de grootste kans heeft om de tweestrijd te winnen. Stuur jij burgers naar jouw eigen supportersvak om de winst naar je toe te trekken? Pas aan het einde van het spel wordt bekend welke ridder de kampioen wordt, want dan wordt de strijd ook daadwerkelijk gestreden. Wie trekt aan het langste eind?

King of the Valley - Het Festival - kun je nu al bestellen bij
- The Game-Inn (fysieke winkel)
- Spellenrijk (webshop)
- Spellenwinkel.nl (fysieke winkel en webshop)
Overigens kun je in deze drie winkels al(!) onze spellen vinden. Steeds meer winkels hebben King of the Valley ontdekt en nemen uiteraard deze prachtige uitbreiding op. Voor een totaaloverzicht van winkels ga je naar alle verkooppunten

Credits
Spelauteur: Hans van Tol
Spelontwikkeling: Mark Hoogerwaard
Illustraties: David Cochard
Uitgeverij: The Game Master BV, 2021-2023, alle rechten voorbehouden.

Winkels
Wilt u dit spel graag in uw winkel aanbieden, neem dan contact met ons op. Voor meer informatie over dit spel kunt u ook de product sheet bekijken.