The Game Master

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

King-of-the-Valley


King of the Valley

Jouw missie
Als koning ga je op zoek naar een koningin en onderdanen voor jouw koninkrijk. Gelukkig bieden de vallei en de heuvels rondom voldoende potentiële volgelingen. Overtuig hen met jouw charisma en verleid ze met rijkdommen. Gebruik het goud van de edelen en de boeren om je koninkrijk tot bloei te laten komen.

Word jij de échte Koning van de Vallei?


Let op! Dit najaar organiseert The Game Master een groot toernooi "De Koning der Lage Landen" met een prijzenpot van 250 goudstukken! Ga naar de toernooipagina!


Kenmerken:
- Tactisch/strategisch bordspel
- 2-4 spelers
- 45 minuten
- 10 jaar en ouder
- adviesprijs: EUR 29,99
- Strategisch * * * (3)
- Tactisch * * * * * (5)

Welkom in de vallei!
In de vallei lopen potentiële onderdanen doelloos rond, op zoek naar die ene, grote, charismatische leider. Ben jij degene die hen naar jouw kasteel leidt? Slaag je er in om jouw woord te verspreiden tot ver over de heuvels? En beschik jij over de vaardigheden om koninkrijken op te richten, belastinginners langs te sturen om de schatkist te spekken en weet jij goed gebruik te maken van de kunsten van de tovenaar en de trucs van de priester? Dan is dit jouw kans. In King of the Valley bouw je reputatie en goud op en toon je daarmee jouw heerschappij.

De uitbreiding komt er aan!
De uitbreiding op King of the Valley, Het Festival, komt in het najaar van 2023 uit. Een uitbreiding met leuke workerplacement spelmechanieken waardoor je het festivalpubliek op verschillende manieren voor jouw karretje kunt spannen. Inclusief een aantal nieuwe specialisten, waaronder een gepensioneerde alchemist, met een dikke knipoog naar ons eerder uitgegeven spel De Alchemist. Meer weten over deze uitdagende uitbreiding, kijk hier.

Een groot aantal positieve reviews
De ontvangst van King of the Valley is uitstekend. Heel veel positieve reviews van influencers, spellensites, bloggers en experts. Ook kun je King of the Valley terugvinden in de top 10 van de Fairplay list van SPIEL'21.
Dit leuke, gezellige en uitdagende spel heeft een lage instap, duurt maar 45 minuten en kun je voor onder de 30 euro in huis halen. Ook heel bijzonder: dit spel is óók uitstekend geschikt voor 2 spelers.

"Dit spel mag wat mij betreft geridderd worden!" (Dice Daniel), lees hier zijn hele review

King of the Valley kopen kan hier
- The Game-Inn (fysieke winkel)
- Spellenrijk (webshop)
- Spellenwinkel.nl (fysieke winkel en webshop)
Overigens kun je in deze drie winkels al(!) onze spellen vinden. Steeds meer winkels hebben dit geweldig leuke spel ontdekt en nemen hem ook op. Voor een totaaloverzicht van winkels ga je naar alle verkooppunten

"Ik vind King of the Valley een origineel bordspel dat eenvoudig is en uitermate vloeiend verloopt."
(Spellenwijs, lees hier de volledige review met veel foto's van het spelmateriaal)

Of bekijk de Online speluitleg & review van Nox' Spellenzolder: in een kwartiertje legt hij dit spel uit.
Spelliefhebber Nox waardeert het spel ook nog eens met een 8,0/10.

Ook De Spellengek waardeert het spel hoog, met 4 van de 5 pionnen. Zie hier de reviewKorte speluitleg
Op de achterzijde van de doos vind je een speloverzicht dat alvast een eerste indruk van het spel geeft. Aan de hand van de vijf punten op dit overzicht leg ik hieronder uit hoe dit leuke tactische en strategische bordspel werkt:

  1. Bij de start van het spel vorm je een vallei van 25 tegels (5x5 grid) met karakters uit de stapel tegels met "I" op de achterzijde. Gedurende het spel verplaats je jouw koningsfiguur in een rechte lijn in een willekeurige richting door de vallei om één of meer onderdanen te verzamelen of speciale karakters (tovenaar, priester of belastinginner) te activeren. Je mag alleen dezelfde typen karakters pakken!
  2. Bij de start vul je de heuvel van onder naar boven met tegels "I" en later met de "II" tegels. De heuvel toont de nieuwe bewoners van de vallei. Vanaf ronde 2 kun je in een spelbeurt één van deze karakters rekruteren voor 2 goud voor de onderste, oplopend tot 10 goud voor de onderdanen op de bovenste rij.
  3. Na elke beurt vul je de vallei aan vanaf de heuvel, waarbij je zelf mag kiezen vanaf welke kolom. Let op! Dit is heel bepalend voor hoe de bevolking van de vallei er uit komt te zien en waar ze komen te liggen.
  4. Bij de start krijg je 2 goud. Meer goud verdien je door koninkrijken te vormen of belastinginners bij jouw onderdanen langs te sturen. Let op: één goud is ook één reputatiepunt aan het einde van het spel.
  5. Verzamel onderdanen in jouw kasteel en leg ze aan bij jouw kasteelbord. De koningin is 5 punten waard, de hertog is 4 punten waard en de boeren zijn bijvoorbeeld maar 1 punt waard.

Hoe scoor je?
In de doos zit een handig scoreblocnote. Uiteindelijk gaat het er om waardevolle "stukken" te pakken te krijgen, zoals de koningin en de hertog, maar je kunt ook nog aardig wat punten behalen met het goud dat je overhoudt aan het einde van het spel en de speciale bonussen voor elk koninkrijk, elk koppel (boer en boerin) en als je 3, 4 of 5 ridders van dezelfde Orde hebt. Er zijn een aantal hoofdstrategieën en allerlei tactische opties, die elke beurt voor nieuwe dilemma's zorgen. Het mooie is dat dit spel zo sterk uitgebalanceerd is, dat elke speler kan winnen en dat de meeste potjes superspannend uitvallen.

Einde van het spel & winnaar
Zodra de heuvel niet meer compleet aangevuld kan worden, dan eindigt het spel. Eventueel met een slotronde, zodat elke speler exact even veel beurten krijgt. Tel de reputatiepunten bij elkaar op op het scoreblaadje om te bepalen wie de enige echte koning van de vallei is.

Hoge ratings en positieve reviews
Wil je meer weten of twijfel je nog? De relatief lage prijs van het spel helpt je al snel over de drempel, maar ook de wetenschap dat je dit spel snel kunt spelen (binnen 15 minuten) en dat je het met heel veel verschillende mensen kunt spelen helpt wel. Het spel behaalt gemiddeld een score van 7,5-8,0 op maximaal 10 punten bij alle reviewers, op boardgamegeek, kortom iedereen vind dit spel leuk. Het is geen superzwaar spel waar je uren zoet mee bent. Maar dat is nu juist het mooie! King of the Valley speel je met een hapje en een drankje. Het is een familieplus spel, dat strategisch aanvoelt met 2 spelers en gezellig is met 3-4 spelers. Dat het spel maar 45 minuten duurt is een zege, zeker voor een familieplus spel met enige diepgang dat normaal gesproken al gauw twee keer zo lang duurt en hierdoor zorgt voor minder aantrekkingskracht voor de gelegenheidsspeler.

Overtuigd? Kijk dan eens bij de verkooppunten voor een winkel in de buurt.Waar kun je dit spel kopen?
De release van King of the Valley heeft op 30 september 2021 plaatsgevonden. Hier vind je alvast de verkooppunten als je het nieuwe spel King of the Valley wil kopen. Een product sheet van dit spel kun je overigens ook hier vinden. Alvast heel veel speelplezier toegewenst - The Game Master

Een uitbreiding onderweg?
Als klap op de vuurpijl, informeren wij je graag over de komst van een uitbreiding van de activiteiten in de vallei. Deze uitbreiding, Het Festival, maakt er écht een feestje van. Voor de liefhebbers van King of the Valley, maar ook voor expert spelers die misschien iets meer willen, is dit een supermooie uitbreiding. In de vallei wordt feest gevierd, dus er komen muzikanten, zangers, een dansende beer. Maar ook ridders die op het toernooiveld zullen strijden, een zwarte ridder waarvan je de identiteit telkens weer van moet ontdekken... en ja, wat ook bijzonder leuk is dat er een extra laag in het spel komt. Ten eerste komt er festivalpubliek dat je als een soort bijvangst kunt pakken en op het festival kunt "inzetten" om goud en punten te verzamelen, of om bijvoorbeeld een waarzegster of executioner (dit is een keuze) in te schakelen. Daarnaast krijgen alle specialisten uit het basisspel een leuke nieuwe rol. Zo gaat de priester bier brouwen, zal de wizard de show in het theater extra luister bijzetten en zullen de belastinginners in de Treasury af en toe wat goud naast de kist laten vallen... wij hopen deze uitbreiding in september op de markt te kunnen brengen. Ja, september 2022. Duim er maar vast voor, want je gaat met deze uitbreiding erbij nóg meer verlangen naar je volgende spelletje King of the Valley!

Credits
Spelauteur: Hans van Tol
Spelontwikkeling: Mark Hoogerwaard
Illustraties: David Cochard
Uitgeverij: The Game Master BV, 2021-2022, alle rechten voorbehouden.

Winkels
Wilt u dit spel graag in uw winkel aanbieden, neem dan contact met ons op. Voor meer informatie over dit spel kunt u ook de product sheet bekijken.