The Game Master

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

King-of-the-Valley


King of the Valley

Jouw missie
Als koning ga je op zoek naar een koningin en onderdanen voor jouw koninkrijk. Gelukkig bieden de vallei en de heuvels rondom voldoende potentiële volgelingen. Overtuig hen met jouw charisma en verleid ze met rijkdommen. Gebruik het goud van de edelen en de boeren om je koninkrijk tot bloei te laten komen.

Word jij de échte Koning van de Vallei?


Kenmerken:
- Tactisch & strategisch bordspel
- 2-4 spelers
- 40-60 minuten
- 10 jaar en ouder
- adviesprijs: EUR 24
- Strategisch * * * * (4)
- Tactisch * * * * * (5)

Welkom in de vallei der koningen
Koning zijn is écht niet zo gemakkelijk als het lijkt, maar iemand moet het doen. In de vallei en op de heuvels lopen potentiële onderdanen doelloos rond, op zoek naar die ene, grote, charismatische leider. Ben jij degene die hen naar jouw kasteel leidt, door jouw visie aan hen te verkondigen. Slaag je er in om jouw woord te verspreiden tot ver over de heuvels, waardoor de schare volgelingen aanzwelt? En heb jij de skills om complete koninkrijken op te richten, de belastinginner op het juiste moment langs te sturen (en bij de juiste onderdanen om opstanden te voorkomen)? Weet jij goed gebruik te maken van de speciale vaardigheden van de tovenaar en de priester? Hieronder zal ik aan je uitleggen welk pad je zult moeten volgen om te slagen in jouw missie om koning van de vallei te worden. Het lijkt erg simpel, maar ik daag je graag uit om te bepalen wie de echte koning is!!


Korte speluitleg
Op de achterzijde van de doos vind je een speloverzicht dat alvast een eerste indruk van het spel geeft. Aan de hand van de vijf punten op dit overzicht leg ik hieronder uit hoe dit leuke tactische en strategische bordspel werkt:

  1. Bij de start van het spel vorm je een vallei van 25 tegels (5x5 grid) met karakters uit de stapel tegels met "I" op de achterzijde. Gedurende het spel verplaats je jouw koningsfiguur in een rechte lijn in een willekeurige richting door de vallei om één of meer onderdanen te verzamelen of speciale karakters (tovenaar, priester of belastinginner) te activeren. Je mag alleen dezelfde typen karakters pakken!
  2. Bij de start vul je de heuvel van onder naar boven met tegels "I" en later met de "II" tegels. De heuvel toont de nieuwe bewoners van de vallei. Vanaf ronde 2 kun je in een spelbeurt één van deze karakters rekruteren voor 2 goud voor de onderste, oplopend tot 10 goud voor de onderdanen op de bovenste rij.
  3. Na elke beurt vul je de vallei aan vanaf de heuvel, waarbij je zelf mag kiezen vanaf welke kolom. Let op! Dit is heel bepalend voor hoe de bevolking van de vallei er uit komt te zien en waar ze komen te liggen.
  4. Bij de start krijg je 2 goud. Meer goud verdien je door koninkrijken te vormen of belastinginners bij jouw onderdanen langs te sturen. Let op: één goud is ook één reputatiepunt aan het einde van het spel.
  5. Verzamel onderdanen in jouw kasteel en leg ze aan bij jouw kasteelbord. De koningin is 5 punten waard, de hertog is 4 punten waard en de boeren zijn bijvoorbeeld maar 1 punt waard.

Hoe scoor je?
In de doos zit een handig scoreblocnote. Uiteindelijk gaat het er om waardevolle "stukken" te pakken te krijgen, zoals de koningin en de hertog, maar je kunt ook nog aardig wat punten behalen met het goud dat je overhoudt aan het einde van het spel en de speciale bonussen voor elk koninkrijk, elk koppel (boer en boerin) en als je 3, 4 of 5 ridders van dezelfde Orde hebt. Het mooie is dat dit spel zo sterk uitgebalanceerd is, dat elke speler kan winnen en dat de meeste potjes superspannend uitvallen. Er zijn namelijk altijd alternatieve strategieën.

Einde van het spel & winnaar
Zodra de heuvel niet meer compleet aangevuld kan worden, dan eindigt het spel. Eventueel met een slotronde, zodat elke speler exact even veel beurten krijgt. Tel de reputatiepunten bij elkaar op op het scoreblaadje om te bepalen wie de enige echte koning van de vallei is.

Hoge rating bij de testers
Wil je meer weten of twijfel je nog? Natuurlijk kun je ook een quick overview op de product sheet vinden, of de complete spelregels van King of the Valley op onze download pagina vinden: product sheet - spelregels. Verder misschien handig om te weten als je dit spel gewoon wil uitproberen, is dat The Game Master aan de winkel adviseert, om dit spel voor maar 24 euro aan te bieden. Dat is bewust, omdat wij weten dat je na één keer spelen direct nog een keer wil spelen, en nog een keer. Dus ik zou zeggen: ga gewoon heel snel naar de winkel en speel dit spel vandaag nog. Hier zijn de verkooppunten. Twijfel je nog steeds, dan kan ik je vertellen dat alle 43 mensen die dit spel getest hebben minimaal een 7 gaven en een aantal een testers gaven het een 10. Gemiddeld 8,5/10. Dan hebben we het over jongens, meisjes, mannen en vrouwen van alle leeftijden en verschillende typen spelers.Waar kun je dit spel kopen?
De release van King of the Valley is eind september 2021. Hier vind je alvast de verkooppunten als je het nieuwe spel King of the Valley wil kopen. Een product sheet van dit spel kun je overigens ook hier vinden. Alvast heel veel speelplezier toegewenst - The Game Master

Credits
Spelauteur: Hans van Tol
Spelontwikkeling: Mark Hoogerwaard
Illustraties: David Cochard
Uitgeverij: The Game Master BV, 2021, alle rechten voorbehouden.

Winkels
Wilt u dit spel graag in uw winkel aanbieden, neem dan contact met ons op. Voor meer informatie over dit spel kunt u ook de product sheet bekijken.