logo The Game Master

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Twitter Facebook

 


Imperial 2030
Genomineerd voor De Nederlandse Spellenprijs en de Gouden Ludo in 2011

Imperial 2030 is een strategisch bordspel voor 2-6 spelers. Je kunt het een beetje vergelijken met Risk. Alleen is geluk geen factor in dit spel, duurt het iets korter, is het spannender en zitten er meerdere lagen in dit topspel. The Game Master zelf heeft het spel al meer dan 100 keer gespeeld en het verveelt nooit...

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
Strategisch bordspel
2-6 spelers
120-180 minuten
Vanaf 12 jaar

Strategisch * * * * *
Tactisch * * * *
Geluk


Klaar om geschiedenis te schrijven?
Dit strategische bordspel is van een buitengewone klasse. Het heeft elementen van Axis & Allies, Risk, Acquire en Diplomacy. Op het laagste - operationale - niveau lijkt het op Axis & Allies en Risk. Geluk is echter afwezig als factor. Je moet anticiperen op de interactie tussen de spelers. Kun je jouw tegenspelers voor je winnen (Diplomacy), je weet posities te nemen in de meest kansrijke wereldmachten (Acquire) en je bent een goede Generaal (Risk), dan kun je het spel naar je hand zetten. Ben jij klaar om geschiedenis te schrijven? Dan is IMPERIAL 2030 iets voor jou.

In het jaar 2030
IMPERIAL 2030 speelt zich af in het jaar 2030. Er zijn dan zes wereldmachten: Rusland, China, India, Brazilië, Amerika en Europa. De spelers investeren geld in obligaties waardoor ze de kas van de wereldmacht verruimen. In ruil hiervoor krijgen ze dividend en als ze de baas in het continent worden kunnen ze een mooie bonus opstrijken. Als baas kun je ook bepalen wat er met de wereldmacht gaat gebeuren. Je bouwt legers of extra fabrieken, neemt gebieden over en vergroot jouw imperium. Echter je deelt de winsten met andere investeerders. Door het uitgekiende spelmechaniek ben je dus met elkaar verstrengeld geraakt. Des te lastiger is het om te bepalen wat je moet doen om uiteindelijk de rijkste en machtigste investeerder te worden.

Demonstraties, zelf spelen en toernooien
Met IMPERIAL 2030 heb je een compleet topspel in huis. Probeer het maar eens te winnen, als je durft... Je kunt het spel met 2-6 mensen spelen, maar met 3-5 spelers is het echt het leukst. Houd onze agenda in de gaten om te zien of er IMPERIAL 2030 activiteiten gepland zijn. Demonstraties, wedstrijden of toernooien. IMPERIAL 2030 is bij uitstek een toernooi spel. Je kunt elkaar flink uitdagen. Beinvloeden mag. En echt alleen hele slimme, uitgekookte en aardige mensen kunnen dit spel winnen. Bekijk onze agenda voor de momenten waarop dit spel gedemonstreerd of gespeeld wordt. Dit spel verveelt nooit, tenzij je het spel totaal niet doorhebt. Huilen mag niet bij dit spel, tenzij je het doet met één hele goede reden: om het spel alsnog te winnen.

Introductiefilm
Bekijk hier het introductiefilmpje van het bordspel Imperial 2030!

 

2012: Imperial 2030 toernooi

Filmpje: Imperial 2030 spelen bij The Joker in Utrecht

Factsheet

Boardgamegeek

Spellenwinkels