logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Agenda 2012: Imperial 2030 toernooi

Doe ook mee met het toernooi van het strategiespel Imperial 2030! Een uniek bordspel waarin jij - samen met de andere spelers - de toekomst van de wereld bepaalt. Je kunt de wisselbeker winnen, eeuwige eer én voor 100 euro aan spellen! Bovendien kun je jouw vrienden en vriendinnen een jaar lang uitdagen, omdat jij de kampioen bent. Aeron Yung is de kampioen van 2011!

WAARSCHUWING: niet voor watjes, maar huilen mag...
IMPERIAL 2030 is een spel dat de enige in zijn soort is. Binnen de strategiespellen was IMPERIAL al jaren lang favoriet en staat al heel lang in de top van Boardgamegeek. Zijn opvolger IMPERIAL 2030 is nog beter uitgebalanceerd en bied je de kans niet alleen Europa, maar de hele wereld te veroveren. Geluk is totaal afwezig in dit spel. Het spel heeft veel lagen, maar speelt toch compact en eenvoudig. Wel een belangrijke waarschuwing van The Game Master voor nieuwe spelers: IMPERIAL 2030 is niet voor watjes. Huilen mag tijdens een spelletje IMPERIAL 2030, maar alleen als je hierdoor buiten schot blijft en alsnog glorieus wint. Lukt het niet, dan bedenk je een betere strategie voor de volgende keer dat je de kans krijgt om IMPERIAL 2030 te mogen spelen.

Geef je nu op!
Kijk in onderstaand schema wanneer je graag mee wilt doen aan de voorronde van het kampioenschap Imperial 2030 en geef je op bij de toernooileiding! Deelname is gratis! Wil je Imperial 2030 eerst uitproberen? Klik hier.

Overzicht IMPERIAL 2030 Toernooi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag

Maand

Jaar

 

Locatie

Naam

Plaats

za

5

Mei

2012

Toernooi

Winkel

The Joker

Utrecht

za

2

Juni

2012

Toernooi

Winkel

The Joker

Utrecht

za

28

Juli

2012

Toernooi

Winkel

The Joker

Utrecht

za

8

September

2012

Toernooi

Winkel

The Joker

Utrecht

za

10

September

2012

Finale

Winkel

The Joker

Utrecht

Elke week spelen in The Joker

Alle kwalificatietoernooien worden gehouden in de gezellige en bekende spellenwinkel The Joker aan de Oudegracht 230 in het centraal gelegen Utrecht. Wil je Imperial een keertje uitproberen op een datum die jou goed uitkomt, speel dan mee in spellenspeciaalzaak The Joker in Utrecht. Vrijwel elke zaterdag wordt daar Imperial 2030 gespeeld. Meestal een spelletje om 12.00 uur en een spelltje om 19.00 uur. Bel dan wel even van te voren om er zeker van te zijn dat je een plekje hebt. The Joker bevindt zich aan de Oudegracht 230, telefoonnummer (030) 2332158. Of stuur een e-mail naar Erno van The Joker om je vooraf te melden. Geef gewenste datum en tijd door!!

Ook spelen bij The Game Master

Op elk evenement waar speluitgeverij The Game Master is, kun je het strategische bordspel Imperial 2030 uitproberen. Bekijk de agenda van The Game Master voor een volledig overzicht waar en wanneer je onze bord- en kaartspellen kunt spelen of Imperial 2030 kunt leren spelen, bekijken of de kunst van anderen afkijken. Wij staan elk jaar op Zuiderspel, Het Spellenspektakel, SPIEL in het Duitse Essen en SPEL in Broechem (België).

Reglement Kampioenschappen Imperial 2030

De kwalificatietoernooien starten om 18.00 uur. De deelnemers moeten uiterlijk om 17.30 uur aanwezig zijn voor de instructies. Het eindtoernooi start om 13.00 uur. Ook dan moeten de deelnemers een half uur vooraf aanwezig zijn. Een wedstrijdpotje IMPERIAL 2030 duurt normaal gesproken tussen de 3-4 uur. Om 22.00 uur zijn de kwalificatietoernooien normaal gesproken ten einde. Langer napraten in The Joker mag natuurlijk. Deel je overwinning of steun elkaar bij het verwerken van het verlies!

Kwalificatie en eindtoernooi

  • Uit de kwalificatietoernooien plaatsen de beste twee zich telkens voor het eindtoernooi, ongeacht het aantal deelnemers; een speler kan zich maar één keer kwalificeren;
  • De 8 beste spelers spelen een eindtoernooi, dat op 2 tafels van 4 gespeeld wordt.

Deelname aan de toernooien is gratis.

Het is toegestaan om je in te schrijven voor meerdere toernooien als je je nog niet gekwalificeerd hebt voor het eindtoernooi. Echter als iemand zich heeft opgegeven voor een toernooi en hij of zij komt niet opdagen dan mag deze deelnemer zich niet voorinschrijven voor het eerstvolgende toernooi. Mocht er wel voldoende plaats zijn, dan mag deze speler het volgende toernooi wel meedoen. De toernooileiding beslist. 

De Prijs
De winnaar van het kampioenschap IMPERIAL 2030 van de Benelux ontvangt de wisselbeker, een waardebon voor spellen van The Game Master met een winkelwaarde van 100 euro.

In alle gevallen is de toernooileiding van IMPERIAL 2030 het hoogste orgaan.

BELANGRIJK: de speelwijze

Er wordt gespeeld volgens de spelregels voor gevorderden met een vrije keuze van de aankoop van obligaties bij de opstart en met een investeringskaart die rondgaat.

Algemene regels voor de wedstrijden van IMPERIAL 2030:

  • De toernooileiding is het hoogste orgaan in het geval er besluiten genomen moeten worden. Het besluit van de toernooileiding is bindend.
  • De toernooileiding kan de organisatie van een toernooi delegeren aan een organisator. Deze organisator, in een aantal gevallen is dit de winkel eigenaar, heeft op dat moment de bevoegdheden om beslissingen te nemen betreffende dit toernooi voor wat betreft eventuele uitsluiting van deelnemers, het vaststellen van de eindscores en andere maatregelen om een reglementair verloop van het toernooi te waarborgen.
  • De eindscore van een toernooi wordt als volgt berekend: het behaalde aantal punten gedeeld door de punten behaald door alle spelers aan het bord vermenigvuldigd met het aantal spelers aan het bord. De winnaar krijgt daarnaast een bonus van 3% per speler aan het bord;
  • Er is een tijdslimiet van 4 uur per spel. Na 4 uur eindigt het spel na de eerstvolgende beurt van Europa. Elke speler scoort punten op basis van de tot dan toe behaalde machtspunten. De winnaar krijgt de gebruikelijke bonus;
  • Onsportief gedrag is niet toegestaan. De volgende vormen van ernstig onsportief gedrag worden in ieder geval (maar niet uitsluitend) bestraft met diskwalificatie: omkoping, wedden op de uitslag van het toernooi of een onderdeel daarvan, agressief gedrag, dreigementen buiten het spel om, gooien met het spel of onderdelen daarvan, op een andere wijze dan normaal te spelen bepalen wie er wint en iedere vorm van vals spelen;
  • Bij minder ernstige vormen van onsportief gedrag kan de organisator eerst een waarschuwing of uitsluiting van een spel opleggen, bijvoorbeeld bij het niet opvolgen van de aanwijzingen van de organisator;
  • Bij twijfel bepaalt de organisator wat wel en wat niet mag. Als je niet zeker weet of iets mag, dan is het verstandig om dat vooraf te vragen.

Voor meer informatie over de reglementen kunt u een e-mail sturen naar de toernooileiding.

Hieronder zie je de deelnemers aan de afsluitende finale van 2011.

finale 2011