logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Nieuwsoverzicht met laatste wapenfeiten The Game Master

 

tr>
15-09-2021

Nieuwe introductie: King of the Valley
Het nieuwste bordspel van The Game Master heet King of the Valley. Het unieke spelmechanisme heeft voor veel keuzestress gezorgd bij het grote aantal playtesters. Vijftig in totaal. In King of the Valley, een spel voor 2-4 "would be" koningen, probeer je macht over de vallei te krijgen, alleen word je geconfronteerd met een speelveld dat na elke beurt verandert en de aanwezigheid van diverse concurrenten. De 3D heuvel biedt bovendien ook steeds weer nieuwe opties aan. Opties om nieuwe karakters voor jouw koninkrijk te rekruteren (je koopt ze met goud), maar ook heel belangrijk: hoe gaat de vallei er straks uit zien en welke kansen ben je bereidt aan je tegenstrevers te bieden.. "never a dull moment" in dit gevarieerde, spannende spel met een overschot aan tactische en strategische spelmogelijkheden. Verwachte winkelprijs 24-25 euro. Verwacht: medio september.

13-06-2021

NK toernooi Ballen met Stieren
The Game Master organiseert in samenwerking met The Game-Inn een Nieuwerkerks Kampioenschap Ballen met Stieren, in het kader van de start van het EK.

09-06-2021

Missie Europa
The Game Master realiseert een spel voor de Europese Commissie: drie escape games in één doos. Dit spel gaat naar de bovenbouw van alle middelbare scholen in Nederland en heeft tot doel om spelenderwijs meer te weten te komen over wat de EU voor jou doet. The Game Master besluit om, naast de ontwikkeling van spellen voor consumenten, alleen nog maar spellen op maat te ontwikkelen vanaf 1.000 exemplaren en te stoppen met het produceren van spellen voor derden.


01-06-2021

Release Ballen met Stieren
Het eerste tweespelersspel van The Game Master. Een voetbalspel voor 2 spelers van 8 jaar en ouder. Ga hier naar de pagina van het spel.

01-05-2021

The Game Master gaat naar Essen
Het besluit is genomen om naar SPIEL'21 te gaan voor de promotie van een aantal nieuwe internationale titels. The Game Master staat in hal 3, tegenover Schmidt Spiele. Eerder is ook al het besluit genomen om naar het Spellenspektakel in Utrecht te gaan dat in november wordt gehouden.

30-04-2020

Livestream pre-release nieuw spel Mainports op 30 april
Op 1 mei is de release van het nieuwe bordspel Mainports van The Game Master. De pre-release is met behulp van een livestream worden verzorgd door de ontwerper Hans van Tol van The Game Master. De winkeladviesprijs is 39,95.

Facebookpagina The Game Master

01-04-2020

Speelwarden gaat niet door
Ook de spellenbeurs in Leeuwarden, die eind juni 2020 gepland stond, wordt helaas doorgeschoven naar volgend jaar.

21-03-2020

Ducosim beurs gaat helaas niet door
De geplande beurs van de spellenvereniging Ducosim op 16 mei gaat helaas niet door.

20-03-2020

Mainports is gepland op 1 mei
Op 1 mei is de release gepland van het nieuwe spel Mainports, uit de serie van PORTS OF EUROPE, waartoe Rotterdam en Antwerpen ook vallen. Mainports is een (licht) strategisch bordspel met een spelduur van gemiddeld 90 minuten. Meer uitdagingen dus dan Rotterdam en Antwerpen, meer economisch en je kunt meerdere kanten opvaren, in verschillende richtingen. Ook bijzonder: een dubbelzijdig spelbord met verschillende landkaarten én verschillende spelwerking.

Releases

20-03-2020
Geen coronacrisis bij The Game Master
Vooralsnog heeft The Game Master geen last van de gevolgen van het coronavirus. Onze spellen worden geproduceerd en transport van goederen binnen Europa verloopt iets trager, maar gaat gewoon door. Op dit moment ontwikkelen wij diverse spellen op maat en staat er een release van een nieuw spel gepland op 1 mei 2020. Ook het havenspel Rotterdam komt in mei uit in een heruitgave.
29-08-2019

Business Impact Games website online
Sinds 1 januari 2020 is de nieuwe site van Business Impact Games (B.I.G.) online. Bent u op zoek naar een partner die voor u een spel op maat ontwikkelt, een spel laat produceren in grotere aantallen (vanaf 2000 stuks) of wilt een game laten ontwikkelen? Dan kunt u het beste naar deze site. U vindt daar talloze voorbeelden van eerder ontwikkelde games.

Business Impact Games

29-08-2019
Nieuw telefoonnummer en appen mogelijk
Je kunt ons bereiken op het volgende nummer: 06 - 397 537 05. Je kunt naar dit nummer bellen, appen of SMS sturen. Natuurlijk kun je ook nog mailen voor vragen over onze producten of onze diensten. Inclusief vragen over spelregels natuurlijk.
23-07-2019
THE GAME MASTER IN B.I.G. BUSINESS
Door de grote vraag naar spellen op maat, serious games en de expertise van de ontwerper(s) van The Game Master op het gebied van Gamification, is besloten meer focus te leggen op de ontwikkeling en realisatie van bedrijfspellen op maat. De nieuwe handelsnaam B.I.G. (Business Impact Games) is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. De nieuwe site is inmiddels online. Dit zal een kijkje in de keuken bieden in de games en bedrijfsspellen die The Game Master nu al weer bijna 15 jaar lang maakt voor uiteenlopende branches en doelen.
15-04-2019
GAME TIJD=GELD
De educatieve game TIJD=GELD is toegepast op een middelbare school (4 VWO) en functioneerde al heel behoorlijk. In deze serious game, wat het dichtst bij het bestaande spel Levensweg komt, kun je een opleiding volgen of werken, beleggen of geld lenen, veel geld uitgeven of sparen. Kortom: je komt te staan voor de belangrijke keuzes in het leven. De game leverde niet alleen meer kennis op, het functioneert als kapstok voor nieuwe kennis en introduceert daarmee een groot stuk lesstof. Ook leert het de leerlingen om bewuster om te gaan met geld, het vinden van een balans in hun leven en ze zien de oorzakelijke verbanden tussen investeren in opleidingen en het genereren van een hoger inkomen. Leerzaam, leuk, vormend én tijdsbesparend.
24-03-2019
KOEIENLIEFDE IN BRABANT
Verliefde stelletjes moesten lang wachten voordat ze aan de overvolle tafels van The Game Master aan de slag mochten met het nieuwe spel Stieren Versieren. Tijdens Zuiderspel werd er naar hartelust geëxperimenteerd met nieuwe kennismakingen, tactische moves, bull fights met tenslotte de beloning van de geduldig wachtende Love Shack. Ook vloeide het bier over de lange biertafels in Veldhoven. Experimenten met speciaalbieren hielpen bij Stier zoekt Bier.
21-02-2019

 

The Game Master bestaat 15 jaar!!!!

 

12-02-2019
PLAATJE DRAAIEN IN SPACE
In de wintermaanden hebben de game designers van The Game Master gewerkt aan een serious game zonder grenzen. Jazeker, met dit spel voor een ICT-bedrijf op maat gemaakt, waan je je ver voorbij de maan. In deze SPACE GAME hebben we weer een mooie nieuwe mini-game toegevoegd "plaatje draaien". Hierbij moet je steeds één van twee plaatjes kiezen met het doel te verwijzen naar één van de vijf peilers van de missie van een bedrijf. Buitenaards nieuw spelmechanisme met verassende resultaten...
08-02-2019
HET IS EEN BROERTJE GEWORDEN
Na lang wachten is hij er dan toch eindelijk... Stier zoekt Bier heeft een broertje! Het was een zware bevalling en de nieuweling kwam een week na de uitgerekende datum... maar toch nog nét op tijd voor Valentijnsdag. De nieuwe telg in The Game Master familie heet... Stieren Versieren. En het is er eentje om op te vreten... bekijk hem hier maar
Bekijk ook onze nieuwe release pagina.
06-01-2019
STIEREN VERSIEREN IN AANTOCHT
Na een aantal opdrachten voor bedrijven, serious games, spellen op maat, ontwikkelt The Game Master weer nieuwe spellen voor de recreatieve speler. Stieren Versieren wordt twee weken voor Valentijnsdag verwacht in de schappen van de spellenspeciaalzaken en hopelijk de nodige boekenwinkels en boerderijwinkels.
Bekijk ook onze nieuwe release pagina.
21-11-2018

KEN JE RECHT - SERIOUS GAME
In opdracht van de Gemeente Den Haag realiseert The Game Master de serious game Raad je Recht en de mini-game Ken je Recht. Eerste release van de game op 21 november, de dag van de rechten van het kind.

10-10-2018
KERNWAARDENSPEL VOOR CCN - SERIOUS GAME
The Game Master realiseert een Kernwaardenspel voor Clear Channel Nederland. Een serious game waarin je de kernwaarden met de praktijk verbindt met behulp van diverse cases, situaties en stellingen.
05-09-2018
THE FELLOWSHIP OF THE CLOUD - SERIOUS GAME
The Game Master realiseert een serious game voor de ABN AMRO bank over de wijze waarop je met de Cloud om moet gaan. Aan de hand van cases kun je met behulp van deze serious game precies zien waar eventuele zwakke punten liggen of waar je focus op moet leggen. Spelenderwijs leer je ook meer over de cloud.
23-05-2018

THE STORY CONTINUES...
The Game Master ontwikkelt spannende en spannende uitbreidingen voor het spel Story Makers. Nóg meer fantastische verhalen komen er aan. Video van Story Makers online.
Zie de Facebook pagina van The Game Master.

01-05-2018

BUSINESS IMPACT GAMES website is in ontwikeling. Met een webshop voor het bestellen van je eigen spel op maat: bordspellen, kaartspellen en serious games. Tevens een kans om een workshop te boeken of een event game voor groepen tot 450 mensen. Bekijk nu alvast meer informatie op de Facebook pagina van B.I.G.

30-04-2018
NK Bordspellen is op 27 mei in Alphen aan den Rijn. Inschrijven kan tot 20 mei. Eén van de vier spellen die worden gespeeld, is het spel Rhodes van The Game Master - meer info op de agenda pagina
19-04-2018
Het Kringenspel is met succes uitgevoerd - missievorming met behulp van een leuke game waarin verbinding wordt gemaakt tussen elkaars waarden en het team samen een eigen - gedragen - missie vindt - meer info op spel op maat
03-04-2018
The Game Master gaat op inspiratiemaand in de maand april voor de ontwikkeling van de nieuwste spellen.
30-03-2018
Aankondiging deelname aan Noorderspel door The Game Master - zie agenda
28-03-2018
The Game Master ontwikkelt het Fiji eilandenspel voor teamontwikkeling en samenwerking en kondigt nieuwe site van BIG aan - spel op maat
21-12-2017
Spel op maat geleverd voor eindafnemer in de Telecom
10-12-2017
De Ontembare Stad in speciale versie op maat gemaakt voor ingenieursbureau DWA met eigen kaartjes van verschillende moderne gebouwen, waaronder de Markthal.
27-11-2017
Heel Holland Klust op maat ontwikkeld voor Orange Climate
10-11-2017
The Colossus gereleased aan vooravond van Spellenspektakel
03-07-2017
Release van het nieuwe spel Storymakers
Nominaties voor Mombasa (NSP) en Navegador (Gouden Ludo)
15-06-2017
Extra kaartset voor Stap in de Wereld
15-05-2017
Reprint van Girls Choice