logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 


Skyline of the World

Een strategisch familiespel waarin de spelers etages bouwen. Investeer in hogere etages, probeer andere investeerders voor te zijn en wie weet bouw jij dat mooie penthouse.

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
- Tactisch en strategisch
- familiespel
- 2-4 spelers
- spelduur: 60 minuten
- vanaf 8 jaar
- Strategisch * * * *
- Tactisch * * * *
- Geluk *


Wereldgebouwen

Door etages op gunstige posities te bouwen verwerf je extra opbrengsten, die je nodig hebt om te investeren in steeds hogere etages. Maak gebruik van gebouwen van anderen om hogerop te komen, maar pas op dat je ze niet te veel middelen verschaft waardoor ze bovenop jouw etage kunnen bouwen. Anticipeer op acties van andere spelers door goed te plannen en een aantal stappen vooruit te denken. Maak gebruik van de bonuskaarten en houd je eindopdracht goed in de gaten. Hieronder zie je voorbeelden van speelkaarten met afbeeldingen van 's werelds hoogste en meest markante gebouwen:

Penthouse
Investeer tijdig in nieuwe etages en zorg dat je voldoende geld overhoudt om jouw etages te kunnen bouwen. Het schitterende penthouse levert je veel prestige op, maar geen inkomsten. Toch kan het verwerven van een penthouse op een strategische positie van groot belang zijn voor het vergroten van jouw overwinningskansen. Houd ondertussen je geheime eindopdracht heel goed in de gaten, want het moment van de finale van dit tactische en strategische spel komt soms heel snel. En dan moet je voorbereid zijn om je beslissende slag te slaan.

Tactisch en strategisch familiespel
Dit toegankelijke spel met relatief eenvoudige spelregels is zowel geschikt voor de hele familie als voor liefhebbers van tactische en strategische spellen. De geluksfactor is beperkt. Bij Skyline of the World komt het vooral aan op een combinatie van het volgen van een doordachte strategie en de flexibiliteit om van tactiek te veranderen als de situatie zich wijzigt. Zorg dat je het initiatief houdt!

De hoge mate van interactie en het uitgebalanceerde spelsysteem zorgen voor bijzonder veel spelplezier. Er is niet één winnende strategie. De sterke variatie in het spel en de invloed van de acties van andere spelers maken het elke keer een uitdaging om Skyline of the World te spelen en te winnen!

Spelregels
Je kunt hier de spelregels van Skyline of the World downloaden.

Recensies
Lees ook eens de spelrecensies over Skyline of the World op Bordspelinfo, Truus en Truus, FOK!, Spellengek, Spelmagazijn of op Ander Spel.

Credits
Spelauteur: Hans van Tol
Grafisch ontwerp: Yvon-Cheryl Scholten & Florine de With

Verkooppunten
Voor een volledige lijst van onze verkooppunten klik hier.