logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Opera


Opera

Beleef de grandeur van drie eeuwen Opera. Richt operagebouwen op, laat talentvolle componisten muziekstukken schrijven en trek volle zalen. Kennis van Opera is niet nodig, maar gevoel voor timing blijft heel belangrijk om dit meesterlijke strategische bordspel naar je hand te zetten. Zeer de moeite waard voor 2 spelers dankzij het unieke budgetsysteem van Opera.


Karakteristieken:
Spelkenmerken:
- Strategisch bordspel
- 2-4 spelers
- Spelduur: 90-150 minuten
- Vanaf 12 jaar
- Strategisch * * * * *
- Tactisch * * * *
- Geluk

Roem vergankelijk
Met trots presenteert The Game Master het intrigerende bordspel Opera, dat de spelers meeneemt door drie periodes van opera: de Barok, de Klassieke Tijd en de Romantiek. Zij kunnen de wereldberoemde muziekstukken van Händel, Monteverdi, Mozart, Beethoven, Wagner en Verdi kopen en opera's uitvoeren in Parijs, Londen, Berlijn, Wenen, Venetië en Milaan. Maar roem is vergankelijk in dit soms venijnige bordspel. Zorg dat je jouw waardevolle muziekstukken tijdig te gelde maakt of flinke roem vergaart voordat het verval intreedt. Timing is alles in Opera, want geld is vergankelijk en roem is voor eeuwig.

Het strategische bordspel Opera is hier nog verkrijgbaar
- The Game-Inn (fysieke winkel)
- Spellenrijk (webshop)
- Spellenwinkel.nl (fysieke winkel en webshop)
Overigens kun je in deze winkels al(!) onze spellen vinden.

Voor een overzicht van alle winkels waar je onze spellen kunt kopen, ga je naar verkooppunten

Opera Speloverzicht

Bepaal zelf wanneer je speelt!
Een uniek spelelement in het Operaspel is dat de spelers zelf hun budget in het geheim bepalen en de speler die bereid is het meeste te investeren mag kiezen welk personage als eerste ten tonele verschijnt. Huur de Impresario in om muziekstukken aan te schaffen. De Maestro verdubbelt het inkomen van de voorstellingen in een stad. De Critico geeft een onverbiddelijk oordeel over de Opera. Beleef de hoge interactie in dit gepassioneerde bordspel, dat zeer de moeite waard is om met zijn tweeën te spelen. De Architetto bouwt, de Signora verleidt en de koningsrol van de Esperto kan soms goud waard zijn.
Wanneer breng jij de Opera naar het grote publiek?

Introductiefilm
Bekijk hier het filmpje waarin je een korte uitleg krijgt over het spel.

 

Spelregels en FAQ-lijst
Je kunt de spelregels hier downloaden! Het spel bevat Nederlandstalige spelregels. Hier kun je ook de Franstalige spelregels vinden. Heb je nog vragen over het bordspel Opera, dan kun je de FAQ-lijst bekijken of The Game Master mailen.

Recensies
Je kunt al op verschillende sites ervaringen lezen van mensen die Opera hebben gespeeld of gezien. Internationaal is Opera geweldig ontvangen tijdens de internationale spellenbeurs SPIEL in het Duitse Essen. Kijk naar een reportage bij Roll the Dice of een recensie op gezelschapsspel.info. Of bekijk foto's op boardgamegeek! James Castelli heeft op youtube een Review gepubliceerd.
En in het blad van Ducosim, Spel, staat een recensie over Opera.

Credits
Spelauteur: Hans van Tol
Illustraties: Volkan Baga
Grafisch ontwerp: Arenea Kunkeler.

Verkooppunten
Het bordspel Opera ligt in de betere spellenspeciaalzaken. Hier zijn onze verkooppunten.