logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 


De Koningsburcht

Binnen de contouren van het hooggebergte worden de eerste ruwe omtrekken van een burcht zichtbaar. Een stroom handelaren baant zich een weg naar de poort. Werklieden die zoeken naar werk en loon worden aangetrokken door de bedrijvigheid in de burcht in aanbouw. In de Koningsburcht aangekomen, treffen ze een levendige markt aan. De koning heeft plannen klaar liggen voor het oprichten van statige muren en vele prachtige gebouwen.

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
- strategisch familiespel
- 2-4 spelers
- spelduur: 60 minuten
- vanaf 10 jaar
- Strategisch * * *
- Tactisch * * * *
- Geluk *

Strategisch familiespel
De Koningsburcht is een origineel strategisch bordspel dat verrassend vlot verloopt en tóch om denkvermogen vraagt. Het spel heeft toegankelijke spelregels en duurt niet te lang. Hierdoor kan het spel getypeerd worden als een wat zwaarder familiespel. De spelers richten gebouwen op met behulp van verschillende karakterkaarten die een sterke interactie met elkaar hebben. Met scherp inzicht op de tactiek van de tegenstanders moet iedere speler een goede balans zoeken tussen geld, bouwmaterialen en overwinningspunten.

Spelverloop in vogelvlucht
Iedere speler is een bouwheer, die elke ronde een tactische keuze moet maken uit verscheidene karakterkaarten. De karakters hebben invloed op elkaar, waardoor elke ronde een gevarieerd en verrassend verloop kent. De Koningsburcht eindigt met een spannende puntentelling. Pas aan het slot wordt duidelijk wie de meeste overwinningspunten heeft en daarmee de gunst van de koning heeft verdiend.

Introductie tijdens SPIEL ‘08
De Koningsburcht is tegelijkertijd in vier talen uitgebracht. The Game Master geeft de Nederlandstalige versie uit van het spel dat in samenwerking met Eggert Spiele is ontwikkeld. Het spel werd gelanceerd op SPIEL 2008 in het Duitse Essen. The Game Master verspreidt de speciale winterkaarten, die gebruikt worden voor de achterzijde van het spelbord.

Speciale Winterkaarten
Bij het basisspel is direct een kleine uitbreiding toegevoegd: als de spelers de burcht in de winter oprichten, komen ze extra uitdagingen en mogelijkheden tegen. Met winterkaarten en zelfs een apart winterbord heeft De Koningsburcht een spannende variant. In navolging van De Koningsburcht zullen 6 extra winterkaarten worden uitgegeven, die de wintervariant van het spel nog interessanter maken.

Credits
Spelauteur: Markus en Inka Brand
Illustraties: Michael Menzel
Vertaling: Ruud Kool en Hans van Tol

Verkooppunten
V oor een volledige lijst van onze verkooppunten klik hier.