logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Twitter Facebook

 

Fortuna

Karakteristieken:

Spelkenmerken:
- bordspel
- 2-4 spelers
- spelduur: 60 minuten
- vanaf 10 jaar
 
- Strategisch * * *
- Tactisch * * * *
- Geluk * *
 
 


Vele wegen leiden naar Rome!

Twee tot vier ambitieuze Romeinen verlaten hun dorp en reizen vanuit hun thuisprovincie naar het centrum van het machtige Romeinse Rijk: Rome. Op zoek naar welvaart en geluk. Maar er zijn vele manieren om je levensdoel te bereiken. Slijt je jouw dagen als een hardwerkende landarbeider die zijn geluk in een huwelijk vindt? Of leer je het vak snel en maak je veel geld met de handel in graan en wijn? Koop daarmee een eigen leger van Centurions of vind genoeg Vestaalse Maagden die bereid zijn voor jou de Romeinse Goden te bedienen. De Keizer zal je belonen voor je inzet, maar zonder de steun van de inwoners van Rome zul je niet overwinnen. Er zijn vele wegen naar het geluk. Fortuna is een toegankelijk spel voor iedereen van 10 jaar en ouder op zoek naar geluk. Waar wacht je nog op?

Welke weg kies jij?
Dit prachtige bordspel, geïllustreerd door de bekende Franz Vohwinkel, is ontworpen door de spelauteurs Michael Rieneck & Stefan Stadler, onder meer bekend van het prijswinnende bordspel Cuba. Fortuna is een familiespel met voldoende tactische uitdagingen voor de veelspeler. Na de wereldwijde introductie in oktober 2011 is het bordspel Fortuna verkrijgbaar bij de betere spellenwinkels.

Voor de echte liefhebbers vind je hier een link naar Boardgamegeek! Of bekijk onze Expert spellen.

Trailer
Bekijk hier de trailer van het bordspel Fortuna!