logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Twitter Facebook

 


Fortuna

Vele wegen leiden naar Rome, maar welke weg kies jij?

In dit bordspel mag je zelf bepalen of je langs het pad van hard werken, als boer jouw geluk wil behalen of als handelaar. Iedere speler heeft grote ambities, maar wie weet de juiste combinatie van goederen en geld te maken. Het ingenieuze kaartactiesysteem van Rieneck en Stadler zorgt voor interessante dilemma's en een mooie dynamiek in Fortuna.

Spelauteurs: Michael Rieneck en Stefan Stadler
(onder meer bekend van het prijswinnende spel Cuba)

Karakteristieken:

Spelkenmerken:
- bordspel
- 2-4 spelers
- spelduur: 60 minuten
- vanaf 10 jaar
 
- Strategisch * * *
- Tactisch * * * *
- Geluk * *
 
 

Op zoek naar geluk
Twee tot vier ambitieuze Romeinen verlaten hun dorp en reizen vanuit hun thuisprovincie naar het centrum van het machtige Romeinse Rijk: Rome. Op zoek naar welvaart en geluk. Maar er zijn vele manieren om je levensdoel te bereiken. Slijt je jouw dagen als een hardwerkende landarbeider die zijn geluk in een huwelijk vindt? Of leer je het vak snel en maak je veel geld met de handel in graan en wijn? Koop daarmee een eigen leger van Centurions of vind genoeg Vestaalse Maagden die bereid zijn voor jou de Romeinse Goden te bedienen. De Keizer zal je belonen voor je inzet, maar zonder de steun van de inwoners van Rome zul je niet overwinnen.

Voor wie is dit spel geschikt?
Fortuna is een toegankelijk spel voor iedereen van 10 jaar en ouder op zoek naar geluk. Het speelt vrij vlot, is eenvoudig en de spannende race naar de stadspoorten zorgt voor extra spanning... en natuurlijk de eindtelling met de punten in de invloedkaarten houden de spanning er in tot het einde.

Het bordspel Fortuna kopen kan hier
- The Game-Inn (fysieke winkel)
- Spellenrijk (webshop)
- Spellenwinkel.nl (fysieke winkel en webshop)
Overigens kun je in deze winkels al(!) onze spellen vinden.

Voor een overzicht van alle winkels waar je onze spellen kunt kopen, ga je naar verkooppunten

Welke weg kies jij?
Dit prachtige bordspel, geïllustreerd door de bekende Franz Vohwinkel, is ontworpen door de spelauteurs Michael Rieneck & Stefan Stadler, onder meer bekend van het prijswinnende bordspel Cuba. Fortuna is een familiespel met voldoende tactische uitdagingen voor de veelspeler.

Voor de echte liefhebbers vind je hier een link naar Boardgamegeek! Of bekijk onze Expert spellen.