logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

 

El Presidente


El Presidente

Uitbreiding op Cuba (Winnaar Nederlandse Spellenprijs)

El Presidente is de uitbreiding op het bekroonde bordspel Cuba. Met een extra spelbord krijgen de spelers meer van Cuba te zien. Door de straten van Cuba rijdt de Chevrolet van de President, die door zijn acties veel invloed heeft op de verwikkelingen op het eiland. El Presidente introduceert een nieuw systeem dat het spel nog dynamischer maakt dan het al was. Bovendien kunnen liefhebbers Cuba nu uitbreiden naar 8 rondes!

Karakteristieken:

Spelkenmerken:
- strategisch bordspel
- 2-5 spelers
- spelduur: 90-120 minuten
- vanaf 12 jaar
- Strategisch * * * *
- Tactisch * * * *
- Geluk *


Wat heb je allemaal extra?
Met El Presidente worden 6 nieuwe personages toegevoegd, waardoor de spelers meer keuzemogelijkheden hebben. Per ronde neemt iedere speler één van de Cubanen van het nieuwe spelbord en voert de bijbehorende acties uit. Met figuren zoals de Danseres, de Havenmeester en de Revolutionair wordt timing nog belangrijker – elke Cubaan kan per ronde namelijk maar door één speler worden gekozen.

Het bordspel El Presidente kopen kan hier
- The Game-Inn (fysieke winkel)
- Spellenrijk (webshop)
Overigens kun je in deze winkels al(!) onze spellen vinden.

Voor een overzicht van alle winkels waar je onze spellen kunt kopen, ga je naar verkooppunten

De President
Aan het einde van de ronde blijft altijd één Cubaan over op het spelbord. De president bezoekt deze personage in zijn blauwe wagen. Hierdoor zet hij een gebeurtenis in werking, afhankelijk van de plaats op het bord waar de Cubaan lag. Worden alle wetsvoorstellen direct aangenomen? Ontvangt iedere speler producten van de markt? Of kan in de volgende ronde de speelfiguur op je plantage ook met de Voorman worden verplaatst? De spelers bepalen het samen. Aan het begin van iedere ronde worden de Cubanen weer willekeurig over de verschillende plaatsen op het spelbord verdeeld.

Extra spelmateriaal
Bij El Presidente horen ook nog nieuwe spelmaterialen, die ook aan het basisspel Cuba kunnen worden toegevoegd. Nieuwe gebouwen zoals het Persbureau en de Douane maken nieuwe strategieën mogelijk. Nieuwe schepen met een bijzondere vraag zorgen voor meer variatie – zelfs bouwmaterialen kunnen nu worden verscheept! Tenslotte worden bijzondere nieuwe wetten toegevoegd. De liefhebber kan hiermee twee rondes toevoegen aan het spel.

El Presidente Speloverzicht

Cuba

Meer informatie over het eerste spel, Cuba, kun je hier vinden.

Credits:
Spelauteurs: Michael Rieneck en Stefan Stadler
Illustraties: Michael Menzel
Grafisch ontwerp: Steffi Krage
Vertaling: Ruud Kool

Verkooppunten
Voor een volledige lijst van onze verkooppunten klik hier.

Factsheet
Download hier de factsheet met alle informatie over het bordspel El Presidente.