logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 


Yunnan

De spelers zien er op toe dat hun familie de machtigste wordt in de handel van thee over het gehele land. Hiervoor moeten ze netwerken aanleggen waardoor ze ook de verst gelegen provincies bereiken, die het meeste geld opleveren. Een uitgekiend economisch bordspel voor de ervaren speler.

Karakteristieken:

Spelkenmerken:
- expert spel
- 3-5 spelers
- spelduur: 90 minuten
- vanaf 12 jaar
- Strategisch * * * * *
- Tactisch * * * *
- Geluk
- Engelstalige spelregels in doos

Bieden voor privileges en de zekerheid van de bank
Het flijmscherpe gevecht om de privileges op de markt, toont aan dat er over dit spel niet lichtzinnig gedacht moet worden. De veelspelers én de economische speler zal er veel plezier aan beleven dat je uitgekiend kunt spelen. Bied je voldoende, dan ben je safe. Ben je te zuinig, dan kun je soms achter het net vissen. Omdat het spel ook voor 5 spelers is, is de aanwezigheid van de bank een verademing. Je kunt op een gegeven moment de regels herschrijven en tijdelijk je tactische voordeel opgeven om voor een volgende ronde een strategische stap vooruit te maken. Je gaat naar de bank en betaalt deze ronde helemaal niets. Sterker nog: je profiteert van de hoge inzet van de andere spelers. Dat is pas "out of the box" denken:).

Voldoende keuzes
Heel fijn aan Yunnan is dat de weg naar de overwinning heel duidelijk is, maar anticiperen minstens zo belangrijk is. Je hebt gelukkig veel keuzes en manier om de rijkste en invloedrijkste familie te worden. Handel, sociale invloed, paarden voor meer snelheid, bruggen bouwen voor een kortere weg, theehuizen en handelsposten plaatsen is essentieel voor een strategische overwinning. Voor spelers die houden van tactische ontwikkelingsspellen. Door de sterke invloed van de spelers op de spelsituatie blijf je betrokken bij elke beurt, ook van de tegenstander. Slim calculeren, anticiperen en dwarsbomen van je tegenstanders is essentieel om dit spel te kunnen winnen. Geluk speelt geen factor in dit spel.

Online speluitleg
Er komt hier een video met een uitleg van het spel.

 

Credits
Spelauteur: Aaron Haag
Grafische vormgeving: Dennis Lohausen

Spel kopen
Dit spel wordt in Nederland en België gedistribueerd door Speluitgeverij The Game Master BV. Bekijk de volledige lijst van verkooppunten. Verkoopt de winkel het spel niet, laat ze dan contact opnemen met The Game Master door te bellen naar 0180-756193 of een mail te sturen naar sales@thegamemaster.nl.