logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Twitter Facebook

Meer expertspellen

Tzolk'in, Tribes & Prophecies

De uitbreiding op het basisspel Tzolk'in zorgt voor nóg meer variatie. Niet alleen kun je het spel nu met vijf spelers spelen, maar er komen een aantal leuke nieuwe elementen bij zoals stammen (Tribes) waar je uit kunt kiezen, voorspellingen (Prophecies) die extra variatie geven, extra tegels en acties op het centrale tandwiel van het basisspel Tzolk'in, de kalender van de Maya's. Kortom: nog meer denkwerk om je tanden in te zetten!

LET OP! Er is alleen een Engelstalige versie die The Game Master in de Benelux distribueert! Er bestaat geen NL versie.

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
Strategisch bordspel
2-5 spelers
90+ minuten
Vanaf 12 jaar
Strategisch * * * * *
Tactisch * * * *
Geluk *


Tzolk'in, basisspel
Het bordspel Tzolk'in, de kalender van de Maya's, is genomineerd voor De Nederlandse Spellenprijs en de Gouden Ludo. Eerder wist Tzolk'in al de hoogst haalbare spellenprijzen in onder meer Zwitserland en Italië te behalen. Het strategische bordspel Tzolk'in is zeer dynamisch en een must voor elke spelliefhebber! Uiteraard is Tzolkin ook genomineerd voor de Deutsche Spielepreis en staat het in de top van BGG.
"Een erg leuk spel. Alle radertjes netjes in mekaar doen draaien en alle mooie plannen die je al beurten op voorhand hebt bedacht toch netjes te doen uitkomen: Zooo bevredigend." (Chantal op spellengek)

Tribes & Prophecies, de uitbreiding op Tzolkin
Nu kun je het basisspel van deze dynamische workerplacement met 5 spelers spelen, maar er komt nog veel meer bij: 13 stammen, 13 voorspellingen, nieuwe acties, gebouwen en monumenten. Elke stam heeft zijn eigen voordelen en jij mag bij elk nieuw "spelletje" Tzolk'in zelf kiezen uit twee stammen die je getrokken hebt. Ook zul je moeten rekening houden met 3 gebeurtenissen, die elk effect hebben op een deel van het spel. De uitbreiding maakt dit strategische bordspel nog spannender en interessanter. The Game Master distribueert dit spel in de Benelux. Ga op zoek in de winkel bij jou in de buurt!

spelbord Tzolkin

Hierboven vind je foto's van de introductie van het bordspel Tzolk'in tijdens Ducosim (Amersfoort)

Download de Nederlandse vertaling van de spelregels van de uitbreiding Tribes & Prophecies

Factsheet
Review Gamepack
Boardgamegeek
Spellenwinkels