logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands


Zet koers naar RIJKDOM!

292 jaar voor Christus, de Kolossus symboliseert de welvaart van het Griekse eiland. Elke speler start met een kleine boerderij. Met jouw vers geoogste olijven, druiven, graan of geitenmelk zet je koers naar de haven. Zodra je binnen vaart, zakken de prijzen. Dit dynamische prijsmechanisme is één van de interactieve spelmechanismen, die je in deze soepele én strategische light expert kunt ontdekken. Rhodes is spannend tot het laatste moment...

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
- licht strategisch bordspel
- 2-5 spelers
- spelduur: 90 minuten
- vanaf 10 jaar
- Strategisch * * * *
- Tactisch * * * * *
- Geluk *
- FAQ
- Video


Rhodes goed ontvangen!

De introductie van het nieuwe bordspel Rhodes is een feit! Reacties van spelers zijn zeer positief. De wijze waarop de schepen elkaar voortduwen in de haven - en hiermee de marktprijs beïnvloeden - speelt soepel weg. Rhodes is ook populair onder veelspelers die interactie leuk vinden en graag willen puzzelen welke tactiek en/of strategie het beste werkt. Het spel biedt veel vrijheid en variatie in het maken van keuzes. Met de sfeervolle vormgeving van het spelbord en de materialen is het telkens een plezier om te spelen. Nu in de winkels te koop voor maar EUR 34,95.
Afbeelding rechts: de goedbezochte pre-release in Veldhoven op 9 oktober 2016

Video review & speluitleg Rhodes op Nox'Spellenzolder. Of kijk voor winacties op Facebook, óók als je al een spel hebt gekocht! Ook zijn er vaak prijsvragen voor nieuwsbrieflezers of kom het spel zelf uitproberen op één van onze evenementen! Doe mee, kom spelen en maak plezier!

Waarom is Rhodes zo leuk?
Je start als Griekse boer met een boerderij en wat scheepjes. Je kunt uitbreiden door te monopoliseren of juist te variëren. Leuk is dat er ook "cooperatieve" elementen in het spel zitten door de "gezamenlijke productie", de werking van de haven, maar ook de strijd om goud en opdrachten is fascinerend. Er zijn diverse ontwikkelmogelijkheden.
Rhodes uitproberen? Kijk op onze agenda. Of check hier de spelregels alvast. Of vraag bij de spellenspeciaalzaak om de hoek. Daar kunnen ze je vast wat meer vertellen over Rhodes. Waar wacht je eigenlijk nog op?


FAQ en expert variant
Hier vind je de link naar de FAQ lijst die antwoord geeft op 30 vragen. Ook hebben we een aantal speeltips opgenomen in de FAQ. Er komt nog een aantal spelvarianten voor de expertspeler online, voor de spelers die vinden dat Rhodes te snel is afgelopen... meestal een teken dat het een leuk spel is:). Er zit één klein foutje in de regels: je mag bij het kiezen van de spelersvolgorde alleen niet op hetzelfde niveau blijven. Verrder ben je vrij. Het staat goed in de Engelstalige spelregels: check de regels op pagina 6, punt 4 beurtmarkers plaatsen. Onze excuses. Meer info op de FAQ.


Een light expert? Wat betekent dat?
De light expert Rhodes is toegankelijk, heeft hoge interactie en biedt control. Je bepaalt (mede) de speelvolgorde en geluk is beperkt. Rhodes heeft een kortere spelduur dan zijn zwaardere "soortgenoten", maar biedt meerdere strategische en tactische opties. Zeker met de expertvarianten die wij binnenkort online zetten! Je hebt dus het beste van twee werelden. Rhodes is altijd spannend, komt gemakkelijk op tafel, zeker met de duidelijke aanwijzingen op het spelbord over spelopstelling en bijvoorbeeld de eindtelling. Kortom: Rhodes is leuk voor 2, 3, 4 én 5 spelers!


Een levendige haven
Eén van de unieke spelelementen is het prijsmechanisme in de haven. Je kunt de marktprijzen beïnvloeden door je schip de haven in te duwen. Hierbij heb je de keuze tussen kleinere en grotere schepen. Je kunt de prijs ook opdrijven door goederen op te kopen. In Rhodes ontstaat een levendige handel, zeker als de behoefte aan goud toeneemt door het verschijnen van zeer lucratieve opdrachten. Houd je van avontuurlijke spellen met schepen, dan is overigens het medium expert spel Navegador, waarin je een 15de Eeuwse Portugese ontdekkingsreiziger bent, zeker ook een aanrader.

Spelwijzer: voor wie geschikt?
Rhodes is zowel voor de liefhebber van het strategische spel als voor de familiespeler die nét even iets meer zoekt dan spellen als Tobago of de Kolonisten van Catan. Het bordspel Rhodes is zeker geschikt voor spelers die veel plezier beleven aan titels als Cuba, De Ontembare Stad, De Koningsburcht, Het Koopmanshuis en Fortuna. De spelduur is met 90 minuten bijna een uur korter dan de normale experttitels als Mombasa. Het spel is iets zwaarder dan El Gaucho en iets lichter dan Navegador.

Links
Rhodes FAQ - laatste update 25 oktober 2016
Rhodes video met review & speluitleg door Nox' Spellenzolder
Rhodes - spelvarianten voor experts - link nog niet actief
Rhodes - tactische en strategische tips - link nog niet actief
Rhodes facebook pagina met foto's van spel, events, spelende mensen, acties en, laatste info
Rhodes in database van bordspelmania
Rhodes pagina op boardgamegeek

Credits
Spelauteur: Pieter Boots
Illustraties: Julien Delval
Grafische vormgeving: Alex Mourits
Eindredactie: Hans van Tol
Met dank aan: alle testers en het meedenken van Erno Eekelschot
Uitgeverij: The Game Master BV

Verkooppunten
Voor een volledige lijst van onze verkooppunten klik hier.